Для Франції збудували понад 300 поїздів, які не поміщаються біля платформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Франції збудували понад 300 поїздів, які не поміщаються біля платформ

Світ
1993
Керівники залізничної промисловості Франції змушені визнати конфуз. Alstom і канадська Bombardier спеціально для регіональної мережі залізниць збудували 341 пасажирський поїзд, витративши близько 15 млрд євро. Їх експлуатація повинна початися до кінця 2016 року, але проблема в тому, що вони занадто великі для багатьох станцій. Про це передають Financial Times.
Міністр транспорту Фредерік Кювійє назвав ситуацію трагікомічною. Необхідно перебудувати близько 1300 платформ по всій Франції, щоб вони могли прийняти нові поїзди. Це обійдеться в 50 млн євро.
Як заявили державна залізнична компанія SNCF і оператор залізничної мережі RFF, нові поїзди були побудовані за міжнародними стандартами. Але їх вагони (всього понад 2000) виявилися занадто широкими для багатьох станцій. Очевидно, замовляючи поїзди, SNCF і RFF не врахували, що багато платформ були побудовані до прийняття цих стандартів близько 30 років тому. Тому RFF передала SNCF невірні розміри платформ.
Помилку виявили “дещо пізно”, визнав президент RFF Жак Рапопорт. “Це як якби ви купили новий Ferrari і зрозуміли, що він не поміщається в гаражі. Бо до цього у вас не було Ferrari”, – сказав радіостанції France Info Крістоф Пьеноель, директор RFF зі зв’язків з громадськістю.
Причиною події Кювійє назвав плутанину в залізничній системі, викликану поділом функцій між SNCF і RFF кілька років тому. Цього вимагали закони Євросоюзу, який таким чином хотів зробити систему ліберальнішою. Тому уряд Франції наполягає на проведенні реформи. Тоді б оператори поїздів та залізничних мереж перебували під крилом однієї координуючої організації, але, оскільки між ними зберігався б поділ, правила ЄС не порушувалися б. “Суть пропонованої нами залізничної реформи стає зрозуміла, коли ви подивитеся на нинішній плачевний стан залізниць Франції”, – сказав Кювійє.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас