В Україні умови праці "гірше нікуди" - міжнародне дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні умови праці "гірше нікуди" - міжнародне дослідження

Особисті фінанси
1763
Про це свідчить звіт Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), в якому за 97 різними параметрами була досліджена обстановка в 139 країнах світу.
За результатами моніторингу з травня 2013 р. по березень 2014 р. Україна опинилася в групі країн з позначкою “5+”, що вказує на відсутність будь-якої гарантії прав через порушення принципу верховенства права. Також, згідно з методологією дослідження, у цих країнах спостерігається внутрішній конфлікт і/або військові дії.
Сусідами України по списку країн “5+” стали Сирія, Судан, Сомалі, Палестина, Лівія і Центральноафриканська Республіка.
Враховуючи, що до списку під позначкою “5” увійшли країни, в яких, згідно з визначенням МКП, “найгірші в світі умови для праці” (Білорусь, Китай, Колумбія, ОАЕ, Єгипет, Індія, Катар, Туреччина та ін), рейтинг України можна інтерпретувати як “гірше нікуди “.
Варто зазначити, що США потрапили тільки до групи “4” (спостерігається систематичне порушення прав), тоді як Росія і Молдова поряд зі Швейцарією були віднесені до групи “2” (порушення прав трудящих повторюється).
У групу “3” (регулярне порушення прав) увійшли Польща, Румунія, Грузія, Великобританія, Болгарія, Канада та ін. До групи під позначкою “1” (непостійне порушення прав) потрапили Словаччина, Литва, Естонія, Італія і ряд інших країн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас