Перспективи ринку праці Китаю залишаються хорошими, незважаючи на спад темпів зростання - Мінпраці КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перспективи ринку праці Китаю залишаються хорошими, незважаючи на спад темпів зростання - Мінпраці КНР

Світ
268
Перспективи ринку праці Китаю залишаються хорошими завдяки зростанню сектора послуг і незважаючи на уповільнення темпів економічного розвитку, заявив міністр праці та соціального захисту КНР Синь Чансин, слова якого наводить MarketWatch.
У першому кварталі 2014 року кількість робочих місць в міських районах КНР підвищилася на 4,73 млн, що на 30 тис. більше, ніж за аналогічний квартал роком раніше.
Один відсотковий пункт приросту ВВП збільшує кількість робочих місць в країні на 1,5 млн завдяки розвитку сектора послуг, тоді як раніше показник підвищувався тільки на 1 млн.
Китайський сектор послуг обійшов за обсягами промсектор в 2013 році. У період з 2008 року по 2012 роки кожен відсотковий пункт розширення сектора послуг збільшував кількість робочих місць на 700 тис.
Влада КНР впевнена, що зможе досягти цільових темпів зростання ринку праці в поточному році, підкреслив Синь Чансин. За його словами, у минулому уряд покладався на темпи економічного розвитку як на основний таргетований показник, але тепер пріоритетною стала динаміка ринку праці.
Метою уряду прем’єра Держради КНР Лі Кецяна в поточному році є збільшення кількості робочих місць на 10 млн осіб проти 9 млн в 2013 році, а цільові темпи зростання ВВП залишені на рівні “близько” 7,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас