Влада Криму хоче використати 3,8 млрд грн зі сховища НБУ - для погашення вкладів кримчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Криму хоче використати 3,8 млрд грн зі сховища НБУ - для погашення вкладів кримчан

Казна та Політика
2721
Рада міністрів Криму пропонує використовувати готівкову гривню, яка знаходиться в сховищі кримського відділення Нацбанку України, для погашення вкладів в українських банках, які припинили працювати в Криму, підприємствам Криму і жителям регіону, повідомив перший віце-прем’єр невизнаної республіки Рустам Теміргалієв.
Він нагадав, що російське Агентство страхування вкладів не відшкодовує вклади юридичним особам, максимальна сума компенсацій для вкладників становить 700 тис. рублів.
“Триває дискусія у нас з міністерством фінансів РФ, Центробанком Росії на тему того, щоб ті кошти, які нам вдалося зараз заблокувати у нацбанку України, у відділенні кримському, через спеціальний фонд почати акумулювати для видачі підприємствам та фізособам, документально підтверджені вклади яких (в українських банках) перевищують 20 тис. доларів”, – сказав Р.Теміргалієв в середу на засіданні Держради Криму.
За його словами, в сховищі кримського відділення НБУ блоковані близько 3,8 млрд грн.
“На даний момент ще рішення не прийнято. Думаю, що питання буде вирішене до понеділка (26 травня), ми зможемо знайти правовий механізм і отримати добро (федеральних органів влади) на такий сценарій”, – сказав Р.Теміргалієв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас