Економічна криза погіршила фінансовий стан кожного другого працівника - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна криза погіршила фінансовий стан кожного другого працівника - опитування

Особисті фінанси
341
За оцінками половини працівників, які мають стаж понад 5 років, їхній фінансовий стан значно погіршився порівняно з 2007 роком.
Економічна криза 5-річної давності стала потрясінням для більшості українських працівників. За результатами опитування, проведеного дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, кожен другий офісний співробітник впевнений, що його фінансовий стан погіршився порівняно з докризовим періодом.
Соціальні та політичні потрясіння останніх місяців відображаються на ринку праці. Багато хто порівнює те, що відбувається з економічною кризою 2008 року.
p = . ! http://kor.ill.in.ua/m/610×0/1423718.jpg?v=635362677558304363 !
“Лише половина офісних працівників можуть похвалитися тим, що навіть незважаючи на всі потрясіння цієї зими і весни, їхня зарплата залишилася на колишньому рівні. Ще 4% потрапили в розряд щасливчиків, яким зарплату навіть підняли, у решти з’явилися ті чи інші проблеми з заробітком”, – йдеться в повідомленні.
За оцінками половини працівників, які мають стаж більше п’яти років, їхній фінансовий стан значно погіршився порівняно з 2007 роком, причому погіршення відбулися в результаті кризи. “А ось позитивних змін в матеріальному стані значно менше: лише один з п’яти працівників заявляє, що його справи пішли вгору”, – свідчать результати опитування.
Більше того, економічна криза негативно позначилася і на здоров’ї українських працівників, призвела до погіршення здоров’я майже у 40%. Проте, спостерігаються і не тільки негативні наслідки кризи. Зокрема, 29% офісних працівників відзначають позитивні зміни в соціально-професійному статусі.
“З іншого боку, далеко не всім настільки пощастило: кожен четвертий опитаний, який пережив кризу, скаржиться на погіршення свого становища , а статус 28% працівників залишився без змін. А от стосунки в сім’ї погіршилися у кожного п’ятого “​​білого комірця”, який в період нестабільної ситуації на українському ринку був змушений вести трудову діяльність”, – йдеться в повідомленні.
Дані були отримані за результатами опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в січні 2014 року. Всього було опитано 1486 респондентів.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас