Airbus шукає заміну російському титану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus шукає заміну російському титану

Фондовий ринок
1657
Американська корпорація Airbus Group почала пошуки альтернативних варіантів постачання титану, побоюючись того, що санкції, введені відносно Росії, викличуть перебої в постачанні титану, який необхідний для виробництва новітніх літаків.
Як заявив операційний директор компанії Гюнтер Бучек, компанія почала переговори з іншими постачальниками, щоб заповнити нестачу металу, що поставляється з Росії.
“На даний момент ми не відчуваємо конкретного короткострокового впливу”, – зазначив Бучек.
Важливість титану зростає для комерційних авіалайнерів, таких як Airbus, і його конкурента Boeing, який нарощує використання композитів. Структура нової моделі Airbus A350 на 14% складається з титану.
Титан має властивості, які роблять його особливо корисним у з’єднанні композитних і алюмінієвих конструкцій. Обидва виробники літаків дуже залежні від російських поставок.
Західні санкції проти Росії, незважаючи на негативний вплив на економіку, поки що не знизили попит на Airbus, підкреслив віце-президент Airbus Джон Ліхі, додавши, що залишається неясним, що може статися в майбутньому.
У поточному році Airbus повинна поставити близько 630 нових літаків. Проте в компанії очікують, що в другій половині року кількість замовлень зросте і за підсумками року вона становитиме близько 800 літаків, зазначив Ліхі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас