Австралія розширила санкції проти Росії - до 50 осіб і 11 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія розширила санкції проти Росії - до 50 осіб і 11 компаній

Світ
530
Австралія розширює санкції проти Росії через її агресію в Україні. Про це сказано в повідомленні МЗС Австралії.
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп підкреслила, що “Австралія розширює фінансові санкції і заборони на поїздки для російських і українських фізичних осіб і компаній, щоб підтвердити чітку і однозначну підтримку Австралією територіальної цілісності і суверенітету України”.
“Я як і раніше глибоко стурбована ескалацією подій на сході України, що призвело до трагічної загибелі людей. Австралія єдина з українським народом в цьому випробуванні і ще раз закликає Росію змінити курс. Навмисна дестабілізація в Україні повинна зупинитися”, – сказала Бішоп.
“Оскільки Росія досі не змогла вжити практичних кроків з деескалації кризи, в Австралії вирішено розширити фінансові санкції і заборони на поїздки стосовно ще 38 росіян і 11 українців. Це розширить загальну кількість фінансових санкцій і заборон на поїздки, що введені Австралією, до 50 осіб та 11 компаній”, – відзначили в МЗС.
У відомстві вважають, що Росія повинна зробити конкретні і очевидні кроки, спрямовані на деескалацію ситуації відповідно до зобов’язань, які вона взяла на себе в Женеві 17 квітня.
“Ми вітаємо триваючі позитивні кроки, зроблені урядом України для виконання своїх женевських зобов’язань, а також його підготовку до президентських виборів 25 травня. Демократична Україна – в національних інтересах Австралії”, – зазначили у відомстві.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас