Київ пропонує ЄС перенести точку прийому російського газу на кордон РФ-Україна - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ пропонує ЄС перенести точку прийому російського газу на кордон РФ-Україна - Яценюк

Енергетика
1389
Україна як учасник Європейської енергетичної хартії і Енергетичного співтовариства пропонує перенести точку прийому російського природного газу на російсько-український кордон і підписати нові відповідні договори.
Про це йдеться в поширеному у вівторок увечері листі прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до керівництва Європейської комісії та лідерів країн Європейського союзу.
За його словами, Київ офіційно заявляє свою позицію про необхідність спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи, включаючи підземні газосховища, українською державою із залученням інвесторів з ЄС і США.
“Окремо зазначаємо, що Російська Федерація не є стороною згаданих міжнародних інструментів, які встановлюють прозорі правила забезпечення енергетичної безпеки європейського континенту. У цьому контексті пропонуємо перенести точку прийому російського природного газу на російсько-український кордон і підписати нові відповідні договори, які дозволять європейським газовим компаніям використовувати вільні потужності українських підземних сховищ газу в загальних інтересах енергетичної безпеки”, – йдеться в заяві А.Яценюка .
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас