Зібрані в Криму податки забезпечують наповнення видаткової частини бюджету лише на 5-7% - міністр фінансів республіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зібрані в Криму податки забезпечують наповнення видаткової частини бюджету лише на 5-7% - міністр фінансів республіки

Світ
5384
Нині податки, зібрані у Криму, забезпечують наповнення видаткової частини кримського бюджету лише на 5-7%, інші 95% коштів виділяються з бюджету Російської Федерації, повідомив міністр фінансів Криму Володимир Левандовський.
“Досить серйозна ситуація у нас на сьогоднішній день зі збором податків. Я чесно скажу, що ми сьогодні забезпечуємо видаткову частину за рахунок своїх коштів, які збираємо на нашій території, десь 5-7% на місяць. Всі інші 95% ми фінансуємо за рахунок фінансової допомоги з Мінфіну Росії. Це звичайно неприйнятно, і нам треба зробити дуже серйозні кроки для того, щоб наповнювати наш бюджет”, – заявив він, виступаючи на засіданні президії Держради самопроголошеної Республіки Крим у вівторок.
За його словами, у зв’язку з цим необхідно вжити заходів, щоб до кінця року податки, зібрані в республіці, забезпечували хоча б 40-50% видаткової частини бюджету. “Тому ми практично на кожній сесії (кримського парламенту – ІФ) пропонуємо приймати закони, які зможуть адаптуватися і до нашого такого стану, який є на сьогоднішній день: тобто, розірвані зв’язки з Україною, з Росією ще не почали працювати, при цьому наші платники податків не зовсім розуміють, як працювати”, – зазначив В.Левандовський.
Для цього, за його словами, проводяться зустрічі з платниками податків та консультації з Мінфіном і Податковою службою Росії, щоб прописати такий порядок адміністрування податків, який дозволить платникам податків комфортно працювати і одночасно наповнювати кримський бюджет.
“На сьогоднішній день ми нашим платникам податків повністю дали зелене світло. Тобто, до 1 червня немає штрафних санкцій, якщо вони не виплачують, то ми до них особливих претензій не пред’являємо. Але зараз вже треба починати платити податки. Ми плануємо, що з червня почнеться робота підприємств, і вони почнуть наповнювати бюджет”, – заявив В.Левандовський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас