Екс-голова НБУ підозрюється в розкраданні близько 120 млн грн держкоштів при створенні телеканалу БТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова НБУ підозрюється в розкраданні близько 120 млн грн держкоштів при створенні телеканалу БТБ

Казна та Політика
432
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопосадовцями, в тому числі екс-головою Національного банку України, при створенні телеканалу “Банківське телебачення” (БТБ).
Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури України, це розслідування ведеться за результатами звернень двох народних депутатів.
Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Встановлено, що в червні 2011 року керівництво НБУ прийняло рішення створити телевізійний канал (ТОВБТБ”) з статутним капіталом 10 млн грн, який би здійснював діяльність за рахунок НБУ.
У 2011-2012 рр. виділялися значні кошти з держбюджету (більше 117 млн ​​грн) для забезпечення функціонування телеканалу, які направлялися на закупівлю обладнання, надання послуг і т. д., інформує прес-служба Генпрокуратури.
На сьогодні колишній голова НБУ повідомлений про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Перевіряється причетність інших посадових осіб центробанку до вчинення протиправних дій.
Розслідування триває.
У повідомленні прес-служби прізвища підозрюваних не вказані.
У зазначений період НБУ очолював Сергій Арбузов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас