У травні нардепи вирішили не перепрацьовувати - зберуться лише двічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні нардепи вирішили не перепрацьовувати - зберуться лише двічі

Казна та Політика
450
Голова фракції “Батьквщіна” у Верховній Раді Сергій Соболєв повідомив, що ВР цього і наступного тижня буде працювати по одному дню.
Про це він сказав на брифінгу в середу.
За словами Соболєва, на поточному пленарному тижні Рада має намір провести лише одне засідання, 20 травня, а 26 травня – 1 червня, тижня, який має бути непленарним, також провести засідання 28 або 29 травня.
Соболєв виступає за розгляд парламентом на пленарному засіданні 20 травня питання об’єднання посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації в зв’яку з введенням норми про проведення виборів мерів міст у 2 тури.
“У нас буде дуже важливе обговорення, і я переконаний, що ми все-таки прийдемо до якогось знаменника щодо внесення зміни і доповнень до закону про місцеві вибори”, – сказав він.
“Є ініціатива, знову ж таки в комплексі, розглянути питання 2 турів з виборів мерів міст і питання об’єднання посад Київського міського голови і голови міської адміністрації”, – додав він.
Соболєв вважає, що якщо це питання буде розглядатися комплексно, є всі шанси прийняти необхідне рішення.
Крім того, за словами Соболєва, 20 травня планується розглянути низку законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією, зокрема тих, що стосуються обмеження і заборони перевірок малого та середнього бізнесу, скасування та обмеження пені та штрафів, які накладаються на малий і середній бізнес, а також ініціативу про відкриття баз даних, що стосуються прав власності на нерухоме майно та землю.
Крім цього, 20 травня планується розглянути питання про можливість використання як доказів у суді аудіо- і відеозаписів, зроблених особами, на яких зафіксовані вимоги хабара і внести зміни до виборчого законодавства, щоб дозволити військовослужбовцям голосувати за військовими квитками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас