Кияни об'єднуються для спільної оренди квартири з метою економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни об'єднуються для спільної оренди квартири з метою економії

Нерухомість
1045
У квітні 2014 року середня реальна вартість оренди квартир Києва знижувалася, також продовжилася тенденція минулих місяців, коли частина орендарів об’єднувалися по три-п’ять осіб для спільної оренди квартири з метою економії коштів (у таких випадках найбільшим попитом користувалися двокімнатні та трикімнатні квартири). Частина орендодавців неохоче йшла на поступки, однак, багато з них, які усвідомлювали прогнозоване подальше зниження активності на ринку квартир Києва, були готові знижувати вартість оренди.
За даними компанії Real Druzi, протягом квітня 2014 року найбільший інтерес у орендарів викликали квартири Шевченківського (18%) та Дарницького (14%) районів, найменший – Подільського (4%) та Деснянського (5%) районів. Квартири Оболонського (14%), Солом’янського та Дарницького (по 13%) районів склали найбільшу частку в структурі пропозиції оренди.
40% орендарів в квітні 2014 року цікавилися квартирами із середньою вартістю оренди від 2000 до 4000 гривень, при цьому 38% квартир, які пропонувалося орендувати в квітні 2014 року, перебували в ціновому діапазоні $400-600.
За даними агентства нерухомості Real Druzi, квартири економ класу становили 75% в структурі пропозиції, частка квартир бізнес класу становила 18%, 7% – квартири преміум класу.
У квітні 2014 року середня заявлена ​​вартість оренди квартир Києва була на рівні $626.
У квітні 2014р. найбільшу частку в структурі пропозиції займали однокімнатні квартири: їхня частка становила 42%. Частки пропозиції двокімнатних і трикімнатних квартир у квітні 2014р. дорівнювали 38% і 17% відповідно.
Як і раніше, в квітні 2014 року найбільшим попитом у орендарів користувалися однокімнатні (45%) і двокімнатні (38%) квартири. 15% орендарів цікавилися трикімнатними квартирами. Впродовж квітня 2014р. традиційно найменшим попитом користувалися багатокімнатні квартири (0,45%).
За даними компанії Real Druzi, у квітні 2014 року середня заявлена ​​вартість оренди квартир, розташованих у Печерському районі, традиційно була найбільшою і становила 1036 доларів. Найменша середня заявлена ​​вартість оренди була зафіксована у квартир Деснянського району (на рівні $384).
Фахівці агентства нерухомості Real Druzi також повідомляють, що найдорожчі квартири, виставлені на оренду в Печерському районі, перебували на Липках ($1375). У межах Печерського району найдешевше можна було орендувати квартиру на масиві Звіринець ($841).
Найдешевшим масивом Деснянського району виявився масив Райдужний з середньою заявленою вартістю оренди на рівні 430 доларів. На Троєщині в квітні 2014 року була зафіксована найвища ціна оренди квартир у межах району (квартири пропонувалося орендувати за середньою заявленою ціною $522).
Прогноз
У травні 2014 року на ринку оренди квартир Києва буде спостерігатися значне зниження активності на період травневих свят. З другої половини травня 2014р. активність ринку трохи підвищиться, у зв’язку з активізацією відкладеного попиту. При цьому, за словами експертів компанії Real Druzi, значного підвищення активності на ринку не очікується. Орендарі, як і колись, будуть переїжджати в квартири з більш низькими орендними ставками, або об’єднуватися в групи по три-п’ять осіб для спільної оренди квартири. Очікується збільшення кількості пропозицій оренди квартир економ класу, оскільки багато студентів будуть з’їжджати з квартир, що орендуються на час навчання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас