Європа може замінити російський газ, але це буде дорожче - BG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа може замінити російський газ, але це буде дорожче - BG

Енергетика
915
Європа може замінити російський газ, однак це буде коштувати дорожче, заявив голова BG Group з СПГ-стратегії Ендрю Уокер (Andrew Walker) під час конференції “Flame 2014”.
За його словами, Європа може стимулювати постачання на свій ринок СПГ зі США, і для деяких європейських країн СПГ є альтернативою, оскільки вони не з’єднані з Росією трубопровідної інфраструктурою, однак проблема в тому, що СПГ буде дорожчий, ніж російський газ.
“Я не думаю, що американський СПГ це панацея”, – підкреслив Е.Уолкер. У ході виступу на конференції топ-менеджер BG зазначив, що американський СПГ буде драйвером змін на ринку СПГ, однак, не “революційних”, а “еволюційних”.
У свою чергу головний керуючий з нових СПГ-ринків Shell Кріс Джонсон (Chris Johnson), говорячи про енергобезпеку Європи, висловив думку, що “в майбутньому” Європа покриватиме 20% своїх потреб у газі за рахунок СПГ порівняно з 10% на сьогодні.
Однак, зазначив К.Джонсон, проблема в тому, що СПГ постачається до Європи в менших обсягах (ніж готові прийняти існуючі термінали – ІФ), оскільки Азія забирає на себе значні обсяги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас