Велика російська корпорація попередила інвесторів про своє ймовірний дефолт - через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика російська корпорація попередила інвесторів про своє ймовірний дефолт - через Україну

Фондовий ринок
8408
«Мечел» попередив інвесторів про ризик дефолту в разі скорочення ліквідності банківської системи Росії через політичну кризу в Україні.
Якщо російські банки і фінансові інститути виявляться нездатні продовжити процес рефінансування боргового навантаження компанії і фінансування її потреб в капіталі, корпорація може виявитися нездатна диверсифікувати джерела фінансування і допустити дефолт по боргу, повідомляє металургійний холдинг. Це матиме певний вплив на бізнес, фінансовий стан, операційні результати та перспективи.
«Мечел» підкреслює, що уповільнення темпів зростання економіки Росії, а також події в Україні і в Криму «додають фактор невизначеності в можливості російських банків забезпечити достатню ліквідність для російських компаній». З початку 2014 чистий борг компанії станом на 30 квітня скоротився на 560 мільйонів доларів, досягнувши 8,6 мільярда доларів.
Станом на 31 грудня 2013 загальний борг компанії становив 9 мільярдів доларів, а чистий борг дорівнював 8,7 мільярда проти 9,1 мільярда доларів на кінець 2012 року.
Близько 68 відсотків від загального боргу компанії припадає на кредити в російських банках, ще 25 відсотків становлять кредити іноземних банків, що залишилися 7 відсотків – облігації. Серед основних кредиторів « Мечела » три найбільших російських банки – Ощадбанк, ВТБ і Газпромбанк, а також велика кількість західних банків, які брали участь у синдикатах та клубних угодах.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас