Росія різко позбавляється від казначейських облігацій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія різко позбавляється від казначейських облігацій США

Фондовий ринок
3208
Вкладення Росії в казначейські облігації США впали в березні одразу на 20,5% до 100,4 млрд доларів, це найбільш різке зниження з 2008 року. Показник падає протягом п’яти місяців, виходить з даних Мінфіну США.
Головним чинником скорочення резервів стала політика. Центробанк відреагував на погрози США і перевів резерви в інші юрисдикції. Регулятор хоче, щоб резерви були легко доступні, якщо знадобляться для порятунку вітчизняних банків і компаній, у яких виникнуть проблеми через санкції.
На початку березня частина американських сенаторів вимагала жорстких дій щодо російських банків аж до блокування їхнього доступу до міжнародних ринків капіталу. Через Україну міг розглядатися сценарій арешту активів ЦБ, допускає Володимир Осаковський з Bank of America Меrrill Lynch: “Вірогідність крайнього сценарію дуже низька, але, враховуючи масштаб позиції Росії в боргу США, можливо, виникло бажання знизити ризики”, – вважає він.
Перші санкції проти бізнесу настали 20 березня. Мінфін США включив до списку санкцій людей, що вважаються близькими до Путіна: Юрія Ковальчука, братів Аркадія і Бориса Ротенбергів, Геннадія Тимченка, президента РЖД Володимира Якуніна, а також банк “Росія”. Доларові рахунки будуть заморожені, всі коррахунки з американськими фінансовими організаціями – заблоковані.
На початку травня можливі нові жорсткі заходи проти фінансового сектору та інших важливих галузей, пообіцяли президент США Барак Обама і канцлер ФРН Ангела Меркель. Умовою їх введення було названо створення Росією перешкод для виборів в Україні 25 травня.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас