До кінця літа найдешевша горілка в Україні подорожчає до 45 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця літа найдешевша горілка в Україні подорожчає до 45 грн

Аграрний ринок
2554
До кінця літа вартість горілки суттєво зросте. Вартість півлітрової пляшки збільшиться до 44-45 грн. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Delo.UA повідомила Юлія Самойлова, генеральний директор “Української алкогольної компанії “Олімп”.
Головними факторами подорожчання алкогольної продукції стали зростання акцизів, подорожчання вартості комплектуючих і спирту, а також інфляція.
“Наближається значне подорожчання горілки на ринку. Після 1 липня вартість півлітрової пляшки горілки у виробника зросте як мінімум на 7 грн. А на полиці покупець побачить подорожчання мінімум на 9 грн. Якщо зараз середня ціна пляшки горілки – 35 грн, то після подорожчання горілка буде коштувати порядку 44-45 грн”, – коментує Самойлова.
Крім того, з 1 травня “Укрспирт” підвищив вартість спирту. “Укрспирт” мав підняти ціни одразу на 21 грн. Нам вдалося через асоціацію “Укргорілка” домовитися, що спирт дорожчатиме поетапно – протягом трьох місяців по 7 грн. Раніше спирт коштував 168 грн за літр. Різкий стрибок у збільшенні вартості одразу на 21 грн призвів би до суттєвого подорожчання на полиці”, – пояснює голова “Олімпу”.
Зростання роздрібних цін призведе і до зростання мінімальної ціни. На думку Самойлової, на сьогодні мінімальна ціна сильно відстала від реальної ситуації на полиці.
“З урахуванням підняття акцизу з 1 березня і 1 липня ціна в 39,9 грн за півлітра виглядає адекватною. Це та ціна, яка задовольнила б максимум виробників. Коли мінімальна ціна завищена, то це вигідно великим гравцям. Регіональним виробникам конкурувати стає складніше. Я за те, щоб мінімальна роздрібна ціна була збалансована між великими і дрібними виробниками. Це потрібно для нормальної конкуренції на ринку”, – вважає Юлія Самойлова.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас