Афери Курченка з нафтопродуктами коштувала Україні 26 млрд - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Афери Курченка з нафтопродуктами коштувала Україні 26 млрд - МВС

Енергетика
1524
Правоохоронці завершили перший етап розслідування щодо діяльності компаній, що належать бізнесменові Сергію Курченку, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
“Я їм (в розмові з місцевими жителями м.Сватове Луганської обл. – Ред.) розповів схему афери Курченка з нафтопродуктами, що коштували країні 26 млрд грн, лише за минулий рік з фальшивим реекспортом; фальшивими накладними; морськими танкерами, що перевозять повітря; покровителями від влади”, – написав міністр на своїй сторінці у Фейсбуці.
За його словами, офіційно цю інформацію в Києві ще не оголошували. “Вам першим публічно розповів. В Києві ще не оголошували. Тільки закінчили перший етап розслідування”, – сказав Аваков.
Як повідомлялося, бізнесмен і голова спостережної ради групи “СЄПЕК” Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук.
“Прокуратура оголосила підозру голові спостережної ради фірми “СЄПЕК” Курченку, який оголошений в міжнародний розшук”, – повідомив раніше начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олексій Денисюк.
Він також нагадав, що Генпрокуратура за результатами проведених перевірок у березні розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб держпідприємств – виробників скрапленого газу: ВАТ “Укргазвидобування”, Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз”, ПАТ “Укрнафта”, “які під виглядом реалізації газу для потреб населення навмисне завищували обсяги реальних потреб в цьому”. “Створений таким чином надлишок скрапленого газу реалізовували комерційним структурам, які згодом реалізовували його на автозаправках”, – зазначив Денисюк.
При цьому, за його словами, сума завданих таким чином збитків становить понад 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас