Вибори до Ради потрібно провести восени - вважає Кравчук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори до Ради потрібно провести восени - вважає Кравчук

Казна та Політика
254
Вибори до Верховної Ради України потрібно провести восени. Про це в ефірі програми “Події” на телеканалі “Україна” заявив екс-Президент України Леонід Кравчук.
“Я думаю, що цей парламент не здатний досягти реальної єдності. Після президентських виборів залишається єдиний шлях – нові вибори парламенту восени”, – підкреслив Кравчук.
Він розповів, яким бачить подальший розвиток подій в Україні: “Ми хочемо через круглий стіл зняти з порядку денного питання про те, що Донбас не чує центральну владу, а центральна влада не хоче чути Донбас. Вчора на круглому столі якраз ми спробували вирішити деякі проблеми…. Днями, можливо, навіть в суботу буде круглий стіл на сході. Або в Донецьку, або в Харкові – ще подумаємо, де краще”.
Кравчук зазначив, що цей круглий стіл буде розглядати вже конкретні документи, а саме: перший пакет – нова регіональна політика, ті повноваження, які повинні мати регіони.
“Ми вважаємо, що регіони можуть мати всі повноваження, окрім чотирьох – територіальна цілісність країни, суверенітет країни, оборона країни і зовнішня політика країни. Це загальнонаціональні питання. Всі інші – можуть і повинні вирішувати регіони. Ось ми і запропонуємо такий пакет”, – заявив він.
Крім того, Кравчук звернув увагу, що на східному круглому столі повинні брати участь тільки зареєстровані громадські організації.
“Ті, які самопроголошені і самостворені – ми ж усіх їх не знаємо, хто це, що, тому можуть виникнути недоречності. Вони можуть подати свої пропозиції документів через офіційні організації, щоб ці пропозиції були розглянуті. Це вони можуть, але брати участь – це неможливо”, – підсумував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас