Кондфабрику "Рошен" в Маріуполі ліквідують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кондфабрику "Рошен" в Маріуполі ліквідують

Фондовий ринок
2819
Акціонери ПАТ “Маріупольська кондитерська фабрика” (Донецька обл.) прийняли рішення ліквідувати підприємство.
Як зазначено в повідомленні ПАТ в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пропозицію про припинення діяльності компанії шляхом ліквідації підтримали акціонери 99,5917%, або 775,077 тис. голосів з тих, що брали участь у позачергових зборах 14 травня.
За підсумками 2013 року вартість чистих активів компанії становить 115,54 млн грн, сума зобов’язань – 145,37 млн грн.
Як повідомлялося, в лютому цього року корпорація Roshen закрила фабрику в Маріуполі, пояснивши це рішення тиском податкових органів, а також забороною на постачання виробленої в Україні продукції Roshen до Росії. Власник Roshen Петро Порошенко пізніше повідомляв, що корпорація планує відновити роботу підприємства в Маріуполі.
Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, (Вінницька обл.), два виробничих майданчика в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). У квітні цього року корпорація запустила у Вінниці новий молочно-консервний комбінат, інвестувавши в нього 650 млн грн.
За даними НКЦПФР, ТОВ “Центрально-Європейська кондитерська компанія”, контрольоване інвестфондом Петра Порошенка “Прайм Ессетс Кепітал”, на четвертий квартал 2013 року володіло 89.194% акцій ПАТ “Маріупольська кондитерська фабрика”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас