Перший випуск ПДВ-облігацій становитиме 5-7 млрд гривен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший випуск ПДВ-облігацій становитиме 5-7 млрд гривен

Фондовий ринок
144
Перший випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) становитиме 5-7 млрд грн, повідомив перший заступник міністра доходів і зборів України Ігор Білоус.
“Сьогодні на урядовому комітеті буде винесено питання про ПДВ-облігації: 9% – у гривнях, два рази – купон і два рази – погашення під 10% на рік. Тобто, це п’ятирічні облігації. Ми ведемо діалог з Нацбанком щодо можливості рефінансування цього цінного паперу. Це має бути обов’язково. Цей папір буде мати певну ліквідність на ринку і свою ціну”, – додав заступник міністра.
Раніше міністр фінансів Олександр Шлапак повідомляв, що загальна межа облігацій не буде перевищувати 16,4 млрд грн. Він уточнив, що 16,4 млрд грн – борг з відшкодування ПДВ станом на 1 січня 2014 року. Разом з тим він відмовився назвати умови випуску таких облігацій.
Державні облігації, які будуть випущені в травні, на рахунок погашення простроченого боргу з відшкодування податку на додану вартість, будуть мати ринкові відсоткові ставки і вільно торгуватися на ринку, це передбачено кредитною програмою stand-by України та Міжнародного валютного фонду (МВФ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас