Курс гривні до долара на відмітці 10 грн/$ надто оптимістичний, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні до долара на відмітці 10 грн/$ надто оптимістичний, - експерт

Валюта
3549
Усі валютні коливання зараз напряму залежать від політичних подій на на південному сході України. Про це під час брифінгу заявив фінансовий аналітик консалтингової компанії “Альпарі” Олександр Михайленко.
“Ми з вами вже зараз живемо в той час, коли центральний банк де-факто вже оперує гнучким курсом валюти. Існує чіткий коридор, який рекомендований МВФ для підтримання нашим центральним банком. Гнучкий курс не означає, що абсолютно будуть виключені валютні інтервенції, які проводилися раніше. Гнучкий курс має на увазі, що він має знаходитись у певному вигідному для економіки коридорі. Цей коридор знаходиться в діапазоні 10-13 грн/$. Оптимальний коридор коливання з позиції МВФ знаходиться у діапазоні 10-11 грн/$. Природно, що якщо враховувати поточну ситуацію на південному сході, казати про те, що відмітка 10 грн/$ може бути досягнута найближчим часом – це надто оптимістично”, – вважає експерт.
“Подивіться на ситуацію: багато хто очікував, що після отримання коштів від МВФ, ми одразу побачимо підвищення курсу гривні, а цього не відбулось. Я вважаю, що цього не відбулось тому, що в даний момент курс у більшій степені реагує на політичні новини, аніж на новини економічні. Тому що подальша економічна ситуація на території України, нажаль, зараз напряму залежить від політики. Усі валютні та економічні ризики змістились у політичну площину, хочемо ми цього чи ні”, – підсумував він.
Нагадаємо, однією з умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом було запровадження гнучкого валютного курсу. Згідно з меморандумом, НБУ повинен дотримуватися принципів вільного курсоутворення, але має право проводити валютні інтервенції для запобігання надмірних коливань.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас