Україна може в півтора рази збільшити експорт курятини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може в півтора рази збільшити експорт курятини

Аграрний ринок
471
Підприємства галузі птахівництва в 2014 р. планують експортувати близько 170-180 тис. т курятини з урахуванням ринку Європи. Про це повідомив голова асоціації “Союз птахівників України” Олександр Бакуменко.
“Цього року ми плануємо експортувати 170-180 тис. т курятини з урахуванням Європи. Але наскільки це буде виконано, зараз важко сказати, тому що Митний союз закритий, але ми постараємося вийти на інші ринки”, – сказав Бакуменко.
За його словами, за перший квартал п. р. Україна продала за кордон 34 тис. т курятини, що на 14% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. І це при тому, зазначив він, що був практично закритий ринок Митного союзу.
О. Бакуменко уточнив, що через закриття ринку Росії і Митного союзу втрата з експорту курятини на рік становить близько 50 тис. т або 30%. Також, за його словами, ускладнений транзит через РФ навіть до таких країн як Киргизстан, Узбекистан і т.д. Водночас Україна виходить на європейські ринки, і річна квота з експорту курятини становить 36 тис. т, зазначив експерт. Крім того, зазначив О. Бакуменко, на сьогодні українські підприємства активно займаються ринком Китаю, Саудівської Аравії та ПАР.
Найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП) готовий до кінця 2014 р. поставити 36 тис. тонн м’яса птиці на ринок Європейського союзу, тим самим повністю заповнивши квоту на безмитне постачання цієї продукції до ЄС. У зв’язку з цим він зазначив, що МХП зацікавлений у збільшенні безмитних квот на постачання українського м’яса птиці до ЄС.
У 2013 році Україна експортувала 120 тис. тонн курятини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас