Вибори відбудуться за будь-яких умов: прийнятий закон, що дозволяє проводити їх при "бойових діях" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори відбудуться за будь-яких умов: прийнятий закон, що дозволяє проводити їх при "бойових діях"

Казна та Політика
1185
Народні депутати більшістю голосів підтримали проект Закону №4835, що вносить зміни до Закону України “Про вибори Президента України” і дозволяє проводити вибори в умовах бойових дій, переносити ОВК за межі округу і забезпечити захист виборчої документації.
Відповідне рішення підтримало 240 парламентаріїв, при необхідному мінімумі в 226 голосів.
“У винятковому випадку для забезпечення належної організації роботи окружної виборчої комісії її місцезнаходження може бути змінено Центральною виборчою комісією за поданням відповідного голови обласної державної адміністрації та перебувати поза відповідного територіального виборчого округу”, – йдеться в документі.
Разом з тим, проектом Закону пропонується передбачити посилення, у разі необхідності, охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації під час їх транспортування від дільничних і окружних виборчих комісій до виборчих комісій вищого рівня.
Крім того, проектом закону пропонується посилити охорону виборчих комісій, а також, у разі необхідності, надати можливість обласним адміністраціям змінювати місцезнаходження відповідних виборчих комісій для забезпечення їхнього нормального функціонування.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас