PEOPLEnet припиняє роботу в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PEOPLEnet припиняє роботу в Криму

Фондовий ринок
923
З Криму почали йти мобільні оператори. Перша ластівка – PEOPLEnet. Як повідомив гендиректор Михайло Пайкін, у компанії немає вибору і приблизно зі 100 тис. sim-карт в регіоні доведеться розпрощатися.
“Ми прийняли рішення згортатися, оскільки в Росії наші частоти (у діапазоні 800 МГц використовуються військовими і авіацією. Продовжити на них працювати стане неможливим”, – зазначив Пайкін. Він додав, що отримав листа від влади Криму з питанням про подальші плани компанії.
За інформацією менеджера PEOPLEnet, продовжити роботу вдалося б тільки на новому обладнанні GSM, отримавши на півострові відповідні частоти. Але грошей на такий серйозний апгрейд у компанії немає. У цьому місяці, за словами Пайкіна, компанія проінформує своїх клієнтів про відхід з регіону.
У невизначеній ситуації опинився і другий CDMA-оператор, що працює в Криму, – “Інтертелеком”. Пайкін каже, що тиждень тому спілкувався з його керівниками, і ті теж були в роздумах про подальшу долю кримської мережі.
Якщо в Криму не залишиться жодного оператора CDMA-800, користувачі просто можуть викинути модеми й телефони, оскільки в іншому стандарті вони працювати не будуть.
Голова Міністерства комунікацій та зв’язку Росії Микола Нікіфоров повідомив російським ЗМІ, що частоти на зв’язок в регіоні будуть виставлені на конкурс або аукціон найближчим часом. А українські оператори, що не перейдуть під російську юрисдикцію, повинні будуть звільнити частоти. Крім того, за словами міністра, до початку курортного сезону міжнародний роумінг для росіян має бути скасований. До червня Мінкомзв’язку хоче, щоб в мережах Криму працювали як sim-карти місцевих жителів, так і приїжджих з Росії. Нещодавно утворене кримське міністерство інформації та масових комунікацій мовчить. “Інформації з цього питання не надходило”, – заявили “Капіталу” в його приймальні.
Великі українські мобільні оператори “Київстар” і “МТС Україна” прийняли для себе рішення працювати в Криму скільки буде можливо. Хоча декілька незалежних одне від одного джерел повідомили, що “Київстар” шукає можливість виходу з регіону шляхом продажу своєї мережі на півострові одному з російських гравців.
МТС Україна” поки що не вирішила для себе, як чинитиме з мережею в Криму. “Ми шукаємо вихід із ситуації, але остаточної відповіді немає”, – говорить віце-президент МТС (Росія) з маркетингу Василь Лацанич. Відокремити мережу в Криму, за словами Лацанича, буде також непросто, як “відокремити одну кімнату від трикімнатної квартири”. Навіть у рамках групи МТС.
Потрібно сказати, що операторам на півострові все складніше стає приймати платежі. “Ваучери продаються не скрізь (гарантовано є в наших магазинах), термінали не працюють, але це питання до компаній-власниць”, – заявила вчора начальник відділу зі зв’язків з громадськістю “МТС Україна” Вікторія Рубан.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас