ОПЕК очікує зростання сланцевого видобутку до 2017 року і зниження після 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК очікує зростання сланцевого видобутку до 2017 року і зниження після 2018 року

Енергетика
215
ОПЕК очікує зростання сланцевого видобутку до 2017 року і зниження після 2018 року. Таку думку висловив генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем аль-Бадрі на 14-й міністерській зустрічі Міжнародного енергетичного форуму в Москві.
Він зазначив, що одним з ключових драйверів у світовій нафтовій галузі зараз є видобуток північноамериканської сланцевої нафти. “Питання тільки – наскільки стабільним в довгостроковій перспективі може виявитися цей сланцевий видобуток. Очікується, що Америка в 2016-2017 року буде збільшувати сланцевий видобуток, а після 2018 року очікується зниження. І в перспективі після 2018 до 2035 року саме ОПЕК зможе забезпечувати попит на нафтовому ринку”, – сказав він.
При цьому генсек ОПЕК зазначає, що необхідно не просто підтримувати видобуток нафти, а й постійно збільшувати його. Цю проблему в найближчі роки буде вирішувати Близький Схід, який залишиться основним енергетичним хабом і буде забезпечувати значну частину попиту.
При цьому Абдалла Салем аль-Бадрі прогнозує серйозне зростання споживання в країнах Азії. “Попит і пропозиція в довгостроковій перспективі будуть поступово зміщуватися на схід. Розвідка та буріння теж активізуються в цьому регіоні”, – говорить він.
За його словами, в світі очікується зростання видобутку в усіх нафтових регіонах, більшою мірою на Близькому Сході і “скромне зростання в Європі”.
Говорячи про ціни на нафту, генсек ОПЕК відзначив, що в даний час ситуація на енергоринку є відносно збалансованою, і ціни на нафту досить стабільні. Зміна географії поставок нафти ставить під питання подальшу стабільність цін на цей енергоресурс. “Наше завдання з урахуванням складнощів видобутку і розширення його географії стежити за балансом цін на світовому ринку”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас