Залучення кредиту від МВФ - це перший крок до стабілізації гривні, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залучення кредиту від МВФ - це перший крок до стабілізації гривні, - експерт

Валюта
1567
Співпраця з МВФ, як і будь-які домовленості України з іншими інвесторами, позитивно впливають на курс гривні – вважає виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов.
Однак залучення коштів від МВФ – це лише перший крок до мети, адже найголовніше, щоб українська економіка стала інвестиційно привабливою і могла залучати кошти не лише у вигляді кредитів від МВФ, але і від інших інвесторів, які також могли б працювати в нашій країні, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю журналістам телеканалу ВТБ.
Експерт також переконаний, що для стабілізації національної грошової одиниці потрібно налагодження ситуації на сході країни.
Також С.Мамедов зазначив: він вважає курс гривні, закладений у державному бюджеті України (10,5 грн за 1 долар США) оптимальним, оскільки саме від нього залежить розвиток основних економічних процесів.
“Разом з тим політичні події, які відбуваються в Криму та на Сході України, згубно впливають на курс гривні. Тому найголовніше, щоб зараз всі ці проблеми були вирішені, і, на моє глибоке переконання, після цього курс стабілізується”, – зазначив він.
Нагадаємо, експерт Д.Редікер спрогнозував, що найближчим часом курс гривні стабілізується і зміцниться у зв’язку з отриманням Україною кредиту МВФ.
Як повідомлялося, 6 травня Україна отримала близько 3,19 млрд дол в рамках дворічної кредитної програми stand-by, яку затвердила виконавча рада Міжнародного валютного фонду. Пізніше в МВФ зазначили, що припускають надання Україні іншого траншу кредиту stand-by на суму 914 670 000 СПЗ, або 1418000 дол у липні.
Раніше Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що окрім 17 млрд доларів від МВФ на два роки, Україна відразу отримає 1 млрд доларів від США, який Мінфін України розраховує отримати в п’ятницю, 16 травня, 1,6 млрд євро від Євросоюзу до кінця поточного року і 1,5 млрд доларів від Світового банку.
Відомий економіст І.Уманський вважає, що об’єктивний курс гривні до долара має бути в коридорі 10,5-11 гривень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас