Виторгували: "Газпром" погодився знизити ціну на газ для Литви до $370 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виторгували: "Газпром" погодився знизити ціну на газ для Литви до $370

Енергетика
1059
Угода про перегляд ціни на постачання газу Литві “Газпромом” передбачає зниження вартості контракту приблизно на 20%. Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на заступника начальника управління правового забезпечення зовнішньоекономічної діяльності “Газпрому” Дмитра Хандогу.
Раніше ЗМІ Литви з посиланням на неофіційні джерела повідомляли, що знижка може становити близько 20%, тобто ціна становитиме 370 доларів за тисячу кубічних метрів газу. “Близько 20%”, – сказав Хандога, відповідаючи на запитання про розмір знижки для Литви.
Про досягнення домовленості сторонами, на початку травня повідомив прем’єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс, не уточнивши розмір знижки. Нова формула розрахунку ціни буде діяти протягом усього терміну дії контракту, тобто до 31 грудня 2015 року. Газ буде закуповуватися за новою ціною з 1 липня.
Литва близько року вела переговори з “Газпромом”, в рамках яких обговорювалися прийнятна для Литви ціна на газ, питання транзиту газу до Калінінградської області, а також реалізація в країні третього енергопакету ЄС, який передбачає вихід російського газового холдингу з управління литовським оператором трубопроводів Amber Grid (на 37,06% належить “Газпрому” і на 38,9% німецькому концерну E.ON Ruhrgas) до листопада поточного року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас