Європейські країни об'єднують свої електромережі - заради незалежності від поставок з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські країни об'єднують свої електромережі - заради незалежності від поставок з Росії

Енергетика
1092
ЄС виділяє 60 млн євро на об’єднання електромереж двох держав – Польщі та Литви – заради незалежності від поставок з Росії.
Європейська комісія затвердила виділення 60 мільйонів євро інвестицій для об’єднання електричних мереж Польщі та Литви, що має посилити енергетичну безпеку Європи.
Кошти для проекту, який ЄС вважає стратегічним, надійдуть з Фонду Євросоюзу для європейського регіонального розвитку. “Питання енергетичної безпеки та поставок є ключовим для Європейського Союзу, і ми знаємо, як гостро відчувається ця потреба, – зокрема, в таких країнах, як Польща і Балтійські країни в даний час. Подібні проекти вирішують проблему залежності від зовнішніх поставок, і вони важливі для створення єдиного європейського енергетичного ринку. Об’єднання систем Польщі та Литви має стратегічну важливість”, – заявив комісар ЄС з регіональної політики Йоганес Хан.
Фінансування з боку Європейського Союзу на суму 60 мільйонів євро має допомогти втілити проект об’єднання мереж двох країн до жовтня 2015 року. Загальна вартість проекту становить 193,7 млн євро, решту повинні профінансувати Варшава і Вільнюс.
Після об’єднання електричних мереж Польщі та Литви ЄС зможе приєднати мережі Латвії та Естонії до загальноєвропейської електромережі. Балтійські країни дуже залежні від поставок електроенергії з Росії, а Литва стала дуже залежати від російської електроенергії після закриття на вимогу ЄС Ігналінської атомної станції, яка мала ненадійні реактори чорнобильського типу РБМК.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас