Мін'юст створить спецпідрозділ з відшкодування збитків від анексії Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст створить спецпідрозділ з відшкодування збитків від анексії Криму

Казна та Політика
586
У Міністерстві юстиції буде створено спецпідрозділ з питань повернення незаконно виведених активів і відшкодування збитків від анексії Криму.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
“У системі Мін’юсту буде створено спеціальний підрозділ, який буде займатися поверненням коштів, отриманих злочинним шляхом, та відшкодуванням збитків, викликаних незаконною анексією Російською Федерацією АР Крим”, – наводяться в повідомленні слова міністра юстиції Павла Петренка.
Мова про це йшла на оперативній нараді в Генпрокуратурі на тему виявлення та повернення з-за кордону незаконно отриманих колишніми високопоставленими особами коштів та інших активів.
За словами Петренка, питання повернення викрадених активів та відшкодування збитків безпосередньо між собою пов’язані. “Так, ми можемо говорити про те, що деякі представники попередньої влади не лише мали відношення до тих подій, які відбувалися в Криму, а й здійснюють зараз фінансування сепаратистського руху на сході України”, – зазначив він.
Міністр також повідомив, що Мін’юст зараз розробляє законопроект, який дасть змогу застосувати заочне кримінальне провадження щодо осіб, які перебувають у міжнародному розшуку, а також щодо тих юридичних осіб, які визнані співучасниками в частині незаконного виведення державних коштів за кордон.
У свою чергу, в.о. генерального прокурора Олег Махницький зазначив у ході наради, що слідчими встановлена низка іноземних компаній, на які через фіктивні підприємства, зареєстровані на території України, були перераховані державні кошти.
Нагадаємо, раніше Павло Петренко оцінив збиток від окупації Криму Російською Федерацією в 950 млрд грн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас