Україна та ЄС підписали документи, необхідні для виділення Києву 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та ЄС підписали документи, необхідні для виділення Києву 1 млрд євро

Кредит&Депозит
504
Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння та Кредитну угоду між Україною, як сторони, що позичає, і ЄС як кредитором, з метою надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі EUR1 млрд.
Підписання відбулося у вівторок в Брюсселі в рамках візиту української делегації на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком до Європейської комісії. З української сторони документ підписав міністр економрозвитку і торгівлі Олександр Шлапак, з боку Єврокомісії віце-президент Сіім Каллас.
Відповідно до підписаного Меморандуму, Україні буде надано два транши кредиту за EUR500 млн кожен. Перший транш буде виділений після того, як Меморандум і Кредитна угода набудуть чинності, другий – за результатами оцінки реалізації програми.
Меморандумом також передбачено систему моніторингу реалізації макрофінансової допомоги.
Кредитною угодою встановлено технічні аспекти надання та повернення коштів, що позичаються. Зокрема, термін, на який надається кредит, становить 15 років. Визначені рахунки та умови погашення кредиту, право застосування і юрисдикція.
Кредитна угода набуде чинності з моменту отримання Європейською комісією офіційного повідомлення у формі юридичного висновку Міністерства юстиції України про виконання всіх конституційних і юридичних вимог для набуття документом чинності.
У пояснювальній записці до документів зазначається, що програма макрофінансової допомоги ЄС у розмірі EUR1 млрд є складовим елементом розширеної фінансової допомоги, яка буде надана Україні з боку ЄС з метою підтримки стабілізаційних процесів в українській економіці, зокрема, платіжного балансу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас