Франція не хоче відмовлятися від грошей Росії: "коли у нас є контракт, то він повинен бути виконаний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція не хоче відмовлятися від грошей Росії: "коли у нас є контракт, то він повинен бути виконаний"

Світ
1714
Франція прийме рішення з приводу доцільності постачання Росії вертольотоносців “Містраль” у жовтні, повідомив в інтерв’ю телеканалу CNN голова французького МЗС Лоран Фабіус.
“Замовлення на постачання вертольотоносців “Містраль” датується 2011 роком. У нас є правило: коли у нас є контракт, то він повинен бути виконаний. Рішення буде прийняте в жовтні”, – сказав міністр.
“Якщо ми вирішимо прийняти нові санкції (проти РФ – ІФ), вони повинні бути введені проти оборонного, фінансового і енергетичного секторів”, – зазначив Л.Фабіус.
За словами міністра, з 28 країн ЄС шість держав на 100% залежать від постачань російського газу, ще сім – більш ніж на 50%. “Тобто 13 країн залежать від російського газу”, – сказав міністр.
“Я так вважаю за умови, що всі (країни-члени ЄС – ІФ) підуть на жертви”, – зазначив міністр, відповідаючи на запитання про те, чи дотримується Франція тієї ж думки, що і президент США Барак Обама щодо жорсткості в майбутньому санкцій проти Москви через ситуацію в Україні. “Це одна з проблем. Всі повинні йти на жертви”, – зазначив міністр.
Л.Фабіус висловив сподівання, що в Україні буде організовано проведення президентських виборів 25 травня. “Коли виникає подібна криза, потрібно організувати вибори”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас