Київ щороку втрачає 250 млн гривень через "сірі" схеми на паркуваннях - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ щороку втрачає 250 млн гривень через "сірі" схеми на паркуваннях - експерт

Казна та Політика
400
Близько 250 млн гривень на рік бюджет Києва недоотримує завдяки налагодженим “сірим” схемам в роботі “Київпарктранссервісу”. Про це заявив керівник громадської ініціативи “Європейські паркування – європейській столиці” (“ЄП -ЄС” ) Ігор Астахов, повідомляє УНН.
“За рік, за документами, “Київпарктранссервіс” перерахував до бюджету міста всього 69 мільйонів гривень. Ці надходження занижені в рази. Цифру, яку офіційно задекларував “Київпарктранссервіс”, може на рік приносити половина паркувань Печерського району. За нашими підрахунками, щороку близько 250 млн гривень Київ недоотримує, враховуючи ті ціни, які є сьогодні на паркуваннях, і їхню кількість в місті”, – сказав Ігор Астахов.
За його словами, основна схема концентрації “чорного налу” в системі паркувального бізнесу полягає в документальному заниженні кількості паркувальних місць.
“Останні кілька років у Києві працювала чітка схема – людина, яка хотіла отримати землю під паркування або стоянку, приходила в “Київпарктранссервіс” домовлятися. Якщо реально були 100 місць, то за документами проходило 50-60. Прибуток за додаткові місця надходив зверх. В разі згоди працювати за “сірими” схемами, в кращому випадку приходили представники правоохоронних органів і паркування оголошували нелегальним, але в основному “Київпарктрансервіс” забирав його і оформляв на своє СПД”, – зазначив Ігор Астахов.
Керівник громадської ініціативи також додав, що зараз ситуація з паркуваннями і стоянками в Києві абсолютно неконтрольована.
“Час від часу виникають стихійні паркування і стоянки, з якими не втомлюються боротися жителі, абсолютно не контролюються реальні надходження, паркування не забезпечені охороною та людям незрозуміло, куди йдуть ті чималі гроші, які сьогодні сплачуються”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас