Міндоходів викрило фінансові махінації великих платників податків на 400 млн. грн - їх здійснював один з великих комерційних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів викрило фінансові махінації великих платників податків на 400 млн. грн - їх здійснював один з великих комерційних банків

Казна та Політика
3599
Працівники Міндоходів викрили фінансові оборудки, які здійснював один з великих комерційних банків, який, до речі, вже мав певні проблеми із Законом.
З’ясувалося, що протягом чотирьох років службові особи цього банку, використовуючи службове становище, ошукували своїх закордонних партнерів на великі суми. Таким чином махінатори привласнили майно трьох закордонних фірм на суму близько 355 млн. грн.
Також до поля зору податківців потрапило підприємство, що спеціалізується на оптовій торгівлі сільськогосподарською продукцією. У колі партнерів цього підприємства виявилися фірми, діяльність яких викликала в працівників слідчо-оперативних підрозділів певні сумніви. І, як виявилося, не даремно.
Результати перевірки засвідчили, що придбання зерна у цих підприємств існує лише на папері. А всі угоди здійснювалися лише для незаконного формування та заявки на відшкодування з бюджету податку на додану вартість, сума якого перевищила 35 млн. грн.
Наразі слідчим управлінням фінансових розслідувань Міжрегіонального ГУ Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас