Кияни активно оформляють закордонні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни активно оформляють закордонні паспорти

Особисті фінанси
5630
Жителі Києва активно почали оформляти закордонні паспорти: щодня поблизу ОВІРів (відділ віз та реєстрації) шикуються черги по 50-80 осіб.
За словами працівників установ, частина людей готують документи, щоб виїхати за кордон на відпочинок і навчання, але багато готуються до переїзду до іншої країни на ПМП.
Крім районних відділів, жителі столиці атакують і консорціум ЄДАПС в Бортничах, де процедура оформлення паспорта забирає не більше півгодини. Через велику кількість бажаючих, люди почали самоорганізовуватися, наголошується в повідомленні.
Видання також повідомляє, що “спритні підприємці вже встигли зорієнтуватися і тепер заробляють на паспортному ажіотажі: вони займають чергу, а потім продають своє місце. “Люди займають чергу ще вночі і чергують, підміняючи один одного. А потім пропонують своє місце за 150 грн”, – розповіли очевидці.
Працівники міграційних відділів розповіли, що щодня приймають документи від 30-50 осіб,і що людей стає більше кожного дня, відзначає видання.
У Держміграційній службі також відзначають, що особливий ажіотаж на закордонні паспорти був у березні, і не виключено, що пов’язано це з напруженою ситуацією в країні.
За статистикою, в квітні за день видавали понад 18 тисяч готових паспортів, напередодні Дня Перемоги – понад 9 тисяч, а вчора – трохи більше 8 тисяч (оформляється паспорт протягом місяця), наголошується в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що ЄС скоротив список документів, необхідних українцям для отримання шенгенської візи.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас