Скільки країн Європи зможуть стати енергоефективними до 2020 року? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки країн Європи зможуть стати енергоефективними до 2020 року?

Енергетика
353
Лише три країни-члени Європейського Союзу – зробили достатньо кроків, щоб досягти щорічної мети з енергозбереження відповідно до недавно оновленого закону блоку, сказано в опублікованому звіті Responding to Climate Change Коаліції за збереження енергії.
Такі висновки були зроблені після попередження виконавчого органу ЄС, що більш ніж половина 28 країн-членів не змогли прийняти стандарти з енергоефективності для будівель відповідно до додаткового закону про стандарти відповідності будівель. На будівлі припадає 40% від загального споживання енергії в ЄС. Водночас, вони є найбільшим джерелом викидів. До 2020 року ця тенденція повинна бути зупинена і нові будівлі повинні використовувати для обігріву, в першу чергу, поновлювані джерела енергії.
Більшості країн ЄС не вдасться досягти встановлених стандартів, заявила в звіті Коаліція за збереження енергії. “Лише три плани – Данії, Ірландії та Хорватії – з 27 опублікованих навели достовірні і значущі докази того, як уряди досягнуть своєї мети зі збереження”, – повідомила лобістська група.
“В цілому озвучені плани є слабким початком для імплементації. Має бути швидко зроблено набагато більше, щоб забезпечити дотримання зобов’язань з енергоефективності та правових вимог. Найбільш поширені проблеми стосуються неправильного підрахунку кінцевої відсоткової цифри – мети щодо збереження енергії, прийнятності заходів, зокрема, оподаткування енергетики, додаткових аспектів енергозбереження (такі як збереження від стандартів будівель, які не можуть бути вищі за мінімальні вимоги ЄС) і подвійний облік збереження від різних заходів”.
В цілому, за Директивою щодо енергетичної ефективності, країни повинні досягти енергозбереження на рівні 1,5% від щорічного споживання з 2014 по 2020 рік.
При цьому багато країн обрали шлях вимоги від електроенергетичних компаній забезпечити збереження енергії, наприклад, оновивши теплоізоляцію будівель і, тим самим, створивши додаткову вартість для споживачів енергії.
За Директивою, споживання енергії в ЄС має скоротитися на 20% до 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас