Російському мільярдеру не вдалося домовитися з трьома західними банками про рефінансування великого кредиту - його доведеться віддавати одразу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російському мільярдеру не вдалося домовитися з трьома західними банками про рефінансування великого кредиту - його доведеться віддавати одразу

Кредит&Депозит
4099
Компанії “Русал” Олега Дерипаски поки що не вдалося домовитися з трьома західними банками – британським Royal Bank of Scotland і французькими Natixis і BNP, про рефінансування кредиту на 5,15 млрд. доларів. Всього цим банкам компанія заборгувала 350 млн доларів. RBS наполягає на погашенні кредиту, в тому числі через санкції проти Росії у зв’язку з подіями в Україні.
BNP Paribas згоден піти на рефінансування боргу, лише у випадку рішення проблем з боргами інших структур Дерипаски (можливо, йдеться про гарантії в 100 млн доларів за кредитом, виданим у 2007 році структурі “Російських машин” для купівлі акцій Magna).
Проти рефінансування боргу раніше виступав китайський China Development Bank. Але зараз CDB погодився на рефінансування.
Представник “Русала” повідомив, що “компанія перебуває в конструктивному діалозі зі своїми кредиторами і розраховує завершити процес рефінансування найближчим часом”.
Йдеться про рефінансування двох синдикованих передекспортних кредитів на 4,75 млрд і 400 млн доларів (за обома залишилося погасити 3,68 млрд). Компанія вже домовилася про рефінансування кредитів на 4,9 млрд доларів з “Сбербанком” і кредитів на 660 млн – з “Газпромбанком”.
48,13% “Русала” належить En+ Олега Дерипаски, 17,02% – “Онексіму” Михайла Прохорова, 15,8% – Sual Partners Віктора Вексельберга і Леонарда Блаватника.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас