Мільярдер Новинський може продати свої кримські активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдер Новинський може продати свої кримські активи

Фондовий ринок
1158
Власник “Смарт-холдингу” народний депутат Вадим Новинський може прогнозувати майбутнє підконтрольних холдингу бізнесів в Криму, однак готовий розглядати пропозиції про їх продаж.
“Я взагалі ще поки не знаю, що з цим бізнесом там буде. Я поки що не можу в’їхати до Криму, ви знаєте”, – сказав він у Києві, відповідаючи на запитання журналістів про можливість продажу бізнесів “смарт-холдингу” в Криму.
“Якщо будуть пропозиції, можемо і продати. Дивлячись, яка пропозиція буде”, – зазначив Новинський.
Основними активами “Смарт-холдингу” в Криму є “Балаклавське рудоуправління ім.Горького” ​​(Севастополь), Євпаторійський і Сакський заводи будівельних матеріалів, що входять до “Смарт-Нерудпром”.
“Балаклавське рудоуправління” в перспективі передбачалося перепрофілювати в компанію з розвитку багатофункціонального цілорічного курорту Balaklava Green. “Смарт-холдинг” вже розпочав інвестиції в цій проект і мав намір залучити в його реалізацію близько $1-1,2 млрд протягом 7-15 років.
Нагадаємо, раніше міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв зазначав, що представники російського бізнесу ведуть переговори про купівлю з українськими власниками низки кримських підприємств, які не планують продовжувати роботу в Криму.
Новинський обраний народним депутатом по округу в Севастополі на довиборах в 2013 році, проте влада Криму після його анексії Росією заборонила Новинському в’їзд на півострів.
“Смарт-холдинг” володіє 23,75% гірничо-металургійної групи “Метінвест”, 95% акцій суднобудівного холдингу Smart Maritime Group, Юнекс Банком і банком Форум, торгово-фінансовою компанією ТОВ “Сантіс”. Холдингу також належать активи в паливно-енергетичній галузі, девелопменті та агросекторі.
Основним бенефіціаром “Смарт-холдингу” є Вадим Новинський, який у липні-2013 достроково склав з себе повноваження голови спостережної ради у зв’язку з обранням народним депутатом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас