Кількість мільярдерів у Великобританії вперше перевищила 100 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість мільярдерів у Великобританії вперше перевищила 100 осіб

Світ
129
Кількість людей, що володіють статком у розмірі понад 1 млрд фунтів стерлінгів і проживають на території Великобританії, вперше перевалила за сотню, повідомила Sunday Times.
За даними щорічного рейтингу газети, їхня кількість сягнула рекордні 104 особи, а сумарний капітал перевищив 301 млрд фунтів стерлінгів. У торішньому списку налічувалося 88 мільярдерів із загальним статком 245 млрд фунтів.
Успіху Великобританії у забезпечених жителів планети сприяють щадний податковий режим, різноманітне культурне дозвілля та висока якість освіти, заявив BBC експерт Філіп Бересфорд, що складає рейтинг.
У Лондоні зараз проживають 72 мільярдера, що ставить місто на перше місце в світі за кількістю надбагатих жителів. У Москві, яка посідає другу позицію, налічується 48 багатіїв, в той час як у Нью-Йорку – 43.
Верхній рядок у рейтингу мільярдерів цього року зайняли брати Шрі та Гопі Хіндуджа, які володіють індійським диверсифікованим концерном Hinduja Group. Їхній статок оцінюється в 11,9 млрд фунтів, за рік він збільшився на 1,3 млрд фунтів.
Російський підприємець Алішер Усманов, який є акціонером лондонського футбольного клубу “Арсенал”, опустився на друге місце з 10,65 млрд фунтів, що на 2,65 млрд фунтів менше торішнього показника.
Індійський сталеливарний магнат Лакшмі Міттал посів третю позицію зі статком у 10,25 млрд фунтів (зростання за рік на 0,25 млрд фунтів).
Статок ще одного росіянина в рейтингу Романа Абрамовича за рік зменшився на 0,78 млрд фунтів – до 8,52 млрд фунтів, що відповідає дев’ятому місцю.
Найбагатший житель Великобританії, народжений на території країни і при цьому є її найбільшим землевласником, – герцог Вестмінстерський Джералд Кавендіш Гросвенор – посідає десяту сходинку рейтингу зі статком у 8,5 млрд фунтів (зростання на 0,7 млрд фунтів).
На сьогодні для того, щоб увійти до топ-50 рейтингу, потрібно володіти статком не менше 1,7 млрд фунтів, у той час як десятиліття тому цей поріг становив всього 700 млн фунтів. При цьому це значення перевершило позначку в 1,5 млрд фунтів вперше з 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас