Українці прагнуть працювати переважно у великих міжнародних корпораціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці прагнуть працювати переважно у великих міжнародних корпораціях

Особисті фінанси
505
Українці хочуть працювати переважно у великих міжнародних корпораціях. Найбільш наполегливо вимагають уваги роботодавця працівники банківської сфери та IT. Про це свідчать дані Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Ситуація на ринку праці складна і вимагає від шукачів більш активної і навіть наполегливої ​​поведінки. Статистика свідчить: за перші три місяці 2014 р. шукачі стали на 30% частіше відгукуватися на вакансії, ніж в аналогічному періоді минулого року. Найбільш цілеспрямовані не соромляться заявляти про себе ще до того, як у роботодавця з’явиться пропозиція роботи – використання послуги “Хочу у вас працювати” на hh.ua також зросла.
Дуже показово, що для більшості шукачів найбільш бажаний роботодавець – великі міжнародні корпорації. Саме з них складається топ-список тих компаній, в яких хочуть працювати шукачі. З українських компаній до цього списку потрапила тільки корпорація Group DF.
Найчастіше шукачі хочуть працювати у роботодавців банківської сфери та ІТ. Популярні також брендові FMCG компанії, міжнародні корпорації-виробники електроніки і торговельні мережі. Лідери за кількістю направлених резюме з опцією “Хочу у вас працювати!” Альфа-Банк – 234 резюме, Яндекс – 164 і Microsoft – 92 резюме за останні шість місяців.
У банківській сфері найчастіше шукачі відправляють свої резюме в Альфа-Банк (234 резюме), Райффайзен Банк Аваль (59), Citibank (26), Deutsche Bank (24), OTP bank (18).
У ІТ сфері лідирують Яндекс (164), Microsoft (92), Лабораторія Касперського (34), ABBYY (30), SAP (28), Google (25).
Найбільш популярні у претендентів FMCG компанії – PepsiCo / Вімм-Білль-Данн (88), L’Oreal (71), Johnson & Johnson (64), Procter & Gamble (44), Zara (33), САН ІнБев Україна (23), Danone (18).
Досить часто шукачі відправляють свої резюме і в глобальні компанії, які займаються виробництвом і продажем електроніки, – Schneider Electric (23), BOSCH (27), PHILIPS (22), Siemens (35), Samsung Electronics (32).
У сфері автопродажів часто шукають роботу в таких компаніях, як АВТ Баварія (44), RENAULT (18) Тойота-Україна (18).
Серед роздрібних мереж однозначні лідери – АШАН (27) і Leroy Merlin (30).
Дані були отримані за результатами аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в березні 2014 року.
За матеріалами:
HeadHunter
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас