У Міндоходів пропонують декларувати майно, а не доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міндоходів пропонують декларувати майно, а не доходи

Казна та Політика
2514
У Міністерстві доходів і зборів хочуть змінити ідеологію декларування доходів і звертати більше уваги не на факт їх отримання, а на загальні дані про майновий стан. Про це заявив заступник директора департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Сергій Наумов.
“Ми зараз обговорюємо норму про те, що обов’язковість подання декларації про майновий стан повинна залежати не від факту отримання доходів протягом року, а від статку, майна, що перебуває у власності громадянина”, – цитує чиновника УНІАН.
Він розповів, що за підсумками кампанії декларування доходів за 2013 рік в Україні виявилося всього два мільярдери, тоді як роком раніше їх було четверо. Але насправді кількість людей, чий статок становить понад мільярд гривень, більше.
“Задекларували тільки ті доходи і тільки ті [громадяни], хто зобов’язаний був декларувати. Відповідно до чинних норм, люди не зобов’язані декларувати свій статок – активи, майно, кількість коштів”, – сказав Наумов.
Нагадаємо, наприкінці минулого року Міндоходів оприлюднило концепцію реформи декларування доходів громадянами. За документом, декларувати доходи потрібно буде громадянам, чий річний дохід перевищує 120 мінімальних зарплат (з 1 січня – це 156 тис. грн), які володіють майном на 1200 мінімальних зарплат (1,56 млн грн) або хто має фінансові зобов’язання на 120 МЗ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас