Перший електровоз Skoda випустять в Україні в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший електровоз Skoda випустять в Україні в 2016 році

Казна та Політика
1205
Перший електровоз, вироблений на українсько-чеському спільному підприємстві, буде випущений в 2016 році, заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак.
За його словами, 13-14 травня представники компанії Skoda прибудуть на Запорізький електровозоремонтний завод для заключного етапу переговорів щодо створення спільного підприємства між Україною та Чехією. “Планується, що в 2016 році вийде перший електровоз нашого власного українського виробництва на цьому спільному підприємстві”, – сказав Бурбак, зазначивши, що виробництво буде знаходитися саме на території України. Він також додав, що після створення спільного українсько-чеського підприємства з’явиться 400 нових робочих місць.
Нагадаємо, у вересні минулого року Укрзалізниця з компанією Skoda Transportation заявили про намір виготовляти двосистемні пасажирські електровози, які здатні працювати на двох видах струму – змінному та постійному, що в свою чергу позитивно позначиться на графіку курсування поїздів. Передбачається, що спільне підприємство буде називатися Українсько-Чеський завод Запорізький електровоз і буде виготовляти до 25 електровозів на рік.
17 березня Бурбак заявив, що Міністерство інфраструктури України планує після стабілізації ситуації в країні повернутися до реалізації проекту щодо створення спільного українсько-чеського підприємства з випуску локомотивів між Запорізьким електровозоремонтним заводом і Skoda Transportation.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас