В Україні з'явиться закон про кібербезпеку - через 3 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться закон про кібербезпеку - через 3 місяці

Технології&Авто
736
Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету Міністрів України у тримісячний строк розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про кібернетичну безпеку України. Про це йдеться в указі в.о. Президента О.Турчинова про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України.
Також Кабінету Міністрів доручено опрацювати питання про створення національної захищеної операційної системи, національного антивірусного програмного забезпечення, спеціальних програмних і технічних засобів захисту державних інформаційних ресурсів та інформаційно-комунікаційних мереж. Нагадаємо, в ІТ-комітеті ВР запропонували 5 кроків для розвитку галузі.
“Ми повинні об’єднати наші зусилля в боротьбі з порушенням авторських прав та кіберзлочинністю. На жаль, мають місце факти безпідставного вилучення серверів, водночас залишаються без покарання ті, хто поширює піратський контент або здійснює хакерські атаки на ті чи інші ресурси. Від цього страждає і населення, і бізнес, і органи державної влади. Комітет сьогодні працює над вирішенням цих питань”, – зазначив голова Комітету ВР з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас