Нацбанк не пустить перший транш МВФ на підтримку гривні - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк не пустить перший транш МВФ на підтримку гривні - думка

Валюта
5107
Надходження в Україну першого траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) не стабілізує курс гривні, оскільки Національний Банк України навряд чи пустить ці гроші на валютну інтервенцію. Таку думку Сегодня.ua висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. На думку експерта, транш піде на погашення боргів за російський газ і на збільшення золотовалютних резервів.
«Поки що курс долара зростає і, швидше за все, не відреагує на надходження грошей. МВФ встановив для Нацбанку параметри із золотовалютних резервів, і виходячи з них, Нацбанк навряд чи буде робити валютну інтервенцію найближчим часом. Теоретично, він може, йому МВФ не заборонив, але поставив такі умови щодо резервів, що йому потрібно спочатку набрати валюту, а потім вже робити інтервенцію», – вважає Охріменко.
Від виконання умов МВФ, у свою чергу, залежить те, чи отримає Україна наступний транш наприкінці липня 2014 року. Якщо фонд висуне претензії щодо виконаної роботи, наступного фінансового надходження може не бути, каже експерт.
«З цієї причини, є сподівання тільки на те, що населення після інформації про отримання кредиту просто більше стане здавати валюти. Якщо це станеться – тоді дійсно може бути ревальвація. Якщо ні – то девальвація», – підсумував він.
Нагадаємо, що Україна повинна відзвітувати про виконану роботу перед МВФ орієнтовно 15 липня 2014 року. Після звіту фонд прийме рішення про перерахування наступного траншу в розмірі 1,4 млрд доларів.
Нагадаємо, що в меморандумі економічної і фінансової політики МВФ спрогнозував курс гривні на рівні 10,9546 грн/дол до кінця 2014 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас