Магазини російського одягу масово втікають з України: їх продажі впали на 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магазини російського одягу масово втікають з України: їх продажі впали на 70%

Особисті фінанси
7533
В Україні до кінця травня закриються сім магазинів російського одягу.
Про це заявив директор одного з магазинів одягу Андрій Сєдих.
“Відколи українці бойкотують російський товар, рівень продаж впав на 70%. Мої роботодавці намагалися втриматися на ринку до останнього. Скорочення продажів сильно відчули з кінця грудня. Спочатку думали, що все минеться, як пройде революція. В березні вдвічі скоротили площу оренди, продавцям зменшили зарплатню. Якщо вони раніше в Києві отримували 4-5 тисяч гривень, то в березні це було вдвічі менше. Але й це нас не врятувало. В кінці березня з власником порахували, що витрачаємо на утримання магазину й товар вдвічі більше ніж заробляємо. Піднімати ціни нема як, бо тоді взагалі ніхто не купуватиме”, – розповів Сєдих.
Нині працівники магазинів пакують речі та виїжджають. Куди перевезуть товар, невідомо. Швидше за все продукцію заберуть в Росію чи в Крим, каже Сєдих.
В Україні також закривають мережі Bosco Sport та Sela. Мережа Bosco продавала дороге спортивне взуття з українською символікою, але належала російському бізнесменові Михайлу Кусніровичу. Спортивні магазини були розташовані у великих торговельних центрах. За інформацією власників, вони ще торік збиралися вийти з ринку України через малу платоспроможність населення.
“Російські товари занадто дорогі, – пояснює постачальник одягу Віктор Гориленко. – Є дешевий одяг з Польщі, Китаю, Італії. Він набагато кращої якості. Але якщо в мережі Sela чи Oggi жіночий светрик мінімум коштував від 300 гривень, то схожий з Польщі обійдеться у 200 гривень. Основна причина закриття магазинів – не стільки бойкот товарів людьми, а відсутність у них грошей. Більшість російських фірм зареєстровані за кордоном, тому поставки в Україну йшли в доларах, ціни на товар зросли, тому більшість одягу стало невигідно ввозити”.
У соцмережі “Вконтакте” створили групу “Бойкот російських товарів”, де виставили російські фірми, які більшість покупців вважали італійськими, німецькими чи французькими.
“Ростовський бізнесмен Володимир Мельников шиє джинси, джинсовий одяг, дитячий і дорослий трикотаж в Ростові і більше ніде. Дві його марки називаються Gloria Jeans і Gee Jay, – пише засновник групи. – Взуттєва компанія Carlo Pazolini Group – це назва російської компанії, у якої є власні взуттєві фабрики в Росії та Китаї та мережа фірмових магазинів. Взуття Ralf Ringer традиційно вважають чи то німецьким, чи то австрійським. Але насправді воно виробляється на фабриках в Москві, Володимира і Зарайська. Взуття мережі Tervolina шиють в Тольятті, на фабриці “Лідер”“.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас