Deadline: 7 травня "Газпром" чекає від України $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deadline: 7 травня "Газпром" чекає від України $1,3 млрд

Енергетика
2154
Сьогодні закінчується термін чергового попередження “Газпрому” на адресу Києва: якщо Україна не погасить свій борг перед постачальником, умови про передоплату почнуть діяти вже з червня. Зате несподівано, але факт: вдалося знайти спільний перетин в цінах на газ між Росією та МВФ – збіглися прогнози Європи і Мінекономрозвитку РФ.
Експерти РБК daily відзначають, що погашення боргу Україною мало ймовірно. Швидше за все, Київ, незгідний з ціною на російський газ, не погасить цей борг в строк, і Росія переведе його на передоплату вже з червня.
Поставки газу в Україну переводяться на умови повної передоплати, заявив російський міністр енергетики Олександр Новак наприкінці минулого тижня за підсумками безрезультатних газових переговорів між Росією, Україною і ЄС.
Пізніше він уточнив, що якщо 7 травня Україна не оплатить газ, поставлений у квітні, то 16 травня “Газпром” виставить попередній рахунок за постачання газу в червні.
Тим часом Росія і Захід зійшлися в оцінці майбутньої вартості газу для України. Міжнародний валютний фонд вважає, що Київ вже цього року отримуватиме газ за середньоєвропейською ціною 380 доларів за тисячу кубометрів. Саме ці цифри закладені в програму кредитування країни обсягом 17 млрд доларів, повідомляє “Комерсант”.
Мінекономіки РФ також очікує на зниження вартості газу для України вже в 2015 році на чверть, до 350 доларів за тисячу кубометрів. Так сказано в основних параметрах прогнозу соціально-економічного розвитку (на їх основі рахується бюджет). Зниження цін пов’язане з очікуванням здешевлення нафти.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас