Банківська криза в Росії триває: виявлене масове виведення коштів з "Мособлбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська криза в Росії триває: виявлене масове виведення коштів з "Мособлбанку"

Світ
1763
Банк Росії виявив в Мособлбанку схему виведення грошей вкладників на загальну суму близько 60 мільярдів рублів. Про це пишуть «Ведомости», що посилаються на неназваних представників ЦБ. У самій кредитній організації виведення коштів за межі балансу заперечують.
Суть схеми полягає в тому, що Мособлбанк, який був обмежений регуляторами в праві приймати вклади населення, але не розміщував їх на своїх рахунках, а переводив на афільовані компанії. При цьому вкладник міг вимагати свої кошти назад, але на балансі кредитної організації їх видно не було.
Таким чином банк вивів близько 60 мільярдів рублів, при тому, що офіційно на його рахунках знаходиться близько 20 мільярдів рублів фізосіб.
Як відзначає видання, така ж схема була прийнята і в Майстер-банку, що позбувся ліцензії в кінці минулого року. Інші банки, що потрапили під обмеження ЦБ у вкладах, також користуються нею. При цьому схема може потрапити під статтю КК про шахрайство.
Протягом останнього року російська банківська система переживає кризу, яка була пов’язана з численними втратами ліцензій на проведення операцій. Серед банків, чиї ліцензії ЦБ вирішив відкликати, було кілька кредитних організацій з топ-200. Відгуки були пов’язані як зі звинуваченнями у відмиванні грошей, так і з підозрами у фінансовій неспроможності.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас