Зупинено виплату пенсій в Слов'янську та Слов'янському районі, в області може призупинитися нарахування всіх держвиплат - ОДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зупинено виплату пенсій в Слов'янську та Слов'янському районі, в області може призупинитися нарахування всіх держвиплат - ОДА

Казна та Політика
657
Дії терористів в Донецькій області погрожують залишити регіон без зарплат, допомог і виплат. Через відсутність зв’язку з північними районами області, зокрема, – з містами: Костянтинівкою, Краматорськом, Слов’янськом, Святогорськом, під загрозу поставлено виконання графіка виплат зарплат, пенсій та допомог. Про це заявив перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко.
“Часті випадки грабежів і мародерства змушують фінансові інститути згортати свою діяльність. ПриватБанк заявив про заморожування операцій на території Донецької області. Відділення Райффайзен Банку Аваль, Сбербанку Росії, Альфа-банку, Укрсиббанку, банку UniCreditBank заявили про загрозу безпеці і можливості призупинення всіх операцій за вкладами до нормалізації ситуації в регіоні”, – цитує Ніколаєнка прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.
В результаті, за його словами, різко зросло навантаження на відділення державного Ощадбанку, де спостерігаються черги.
Через систематичні загрози безпеки з боку представників так званої Донецької Народної республіки, зупинено виплату пенсій в Слов’янську та Слов’янському районі.
Терористи паралізували роботу Укрпошти, захопили відділення Пенсійного фонду, перетворивши його в точку збройного опору. В результаті, пенсіонери Слов’янського району не отримали свої пенсії та інші належні виплати в строк.
“Якщо ситуація буде розвиватися за песимістичним сценарієм, нарахування всіх державних виплат може призупинитися в області в цілому, не тільки в окремо взятих районах”, – зазначив Ніколаєнко.
Донецька обласна державна адміністрація закликала радикалів не перешкоджати виконанню державних функцій, негайно припинити тиск на фінансові організації і припинити перешкоджати своєчасній доставці громадянам пенсій, субсидій та зарплат. “Досягнення політичних цілей неможливо за рахунок порушення законів України, прав простих людей і утиску їхніх інтересів”, – резюмували в ОДА.
Нагадаємо, в Слов’янську і кількох інших населених пунктах Донбасу триває активна фаза антитерористичної операції, спрямована проти озброєних бойовиків. За словами міністра МВС Арсена Авакова, українським силовикам заважає швидко завершити спецоперацію те, що терористи прикриваються мирним населенням і продовжують чинити збройний опір.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас