Акції Twitter звалилися на Нью-Йоркській біржі майже на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Twitter звалилися на Нью-Йоркській біржі майже на 18%

Фондовий ринок
1131
Акції сервісу мікроблогів Twitter впали у вівторок за підсумками торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі на 17,81% до $31,85 за папір, сягнувши мінімального рівня з часу IPO в листопаді 2013 р. Капіталізація компанії становить $19,2 млрд.
Фондові торги в США 6 травня відкрилися зниженням основних котирувань, а акції Twitter на відкритті подешевшали на 9,5% на тлі закінчення мораторію на продаж майже 490 млн цінних паперів компанії ранніми інвесторами та працівниками.
Акціями мікроблогінгового ресурсу тепер зможуть вільно розпоряджатися інсайдери – представники компанії та компанії-партнери, яким заборонялося продавати їх одразу після розміщення, оскільки вони повинні бути зацікавлені в довгостроковому зростанні капіталізації бізнесу, а не в отриманні легких грошей.
Інвестори компанії висловили побоювання, що на ринок буде викинута занадто велика кількість акцій, що призведе до обвалу їхньої ціни. Незважаючи на те, що утримувачі близько 205 млн паперів підтвердили свій намір залишити акції при собі, ціна котирувань Twitter знизилася одразу після відкриття торгів.
АКЦІЇ ДЕШЕВШАТИМУТЬ?
Є причини, з яких низка інсайдерів можуть почати розпродаж паперів. По-перше, акції Twitter послідовно дешевшають. Капіталізація компанії впала до $23 млрд. З максимального значення, $74 за акцію, досягнутого в грудні, папери подешевшали на 47% до $38,57. І, на думку експертів видання Barrons, яке друкує Dow Jones & Company, папери як і раніше торгуються з великою премією до ринку. Це якщо судити з відношення вартості акцій до виручки. Ситуація посилюється, якщо звернути увагу на повільне зростання аудиторії Twitter. Експерти так коментують свої висновки: “Незвичайний формат Twitter може стати серйозною перешкодою на шляху до перетворення компанії в більш масовий інструмент, доступний для користувачів. Наприклад, такий як Facebook”. До речі, якщо порівнювати з тією ж Facebook, то там теж були суперечки навколо можливої ​​розпродажі акцій ключовими інсайдерами, в тому числі самим Марком Цукербергом. Однак голова соціальної мережі пообіцяв папери не скидати, і у підсумку це зіграло в плюс. Фінансові результати Facebook зміцнилися, а біржова динаміка змінилася, і тепер капіталізація компанії сягає $155 млрд.
Масовий продаж акцій сервісу не змогли зупинити запевнення гендиректора компанії Діка Костоло, співзасновників Джека Дорсі і Евана Вільямса, а також венчурного фонду Benchmark Capital, що входить до п’ятірки найбільших інвесторів компанії. Ключові власники паперів Twitter стверджують, що продавати свої акції одразу після закінчення дії обмеження не будуть. В цілому вони контролюють 109 млн паперів Twitter.
“Незважаючи на те, що ключові інвестори і менеджери обіцяють найближчим часом не продавати акції, за нашими оцінками, від 50% до 70% паперів опиняться на відкритому ринку”, – говорить Даг Анмут, аналітик JP Morgan. Іншими словами, так чи інакше, кількість акцій, доступних для відкритих торгів, збільшиться. “Падіння акцій Twitter виявилося більш серйозним, ніж очікувалося, і свідчить про те, що інвестори зараз налаштовані по відношенню до компанії негативно”, – відзначив аналітик брокерської фірми Atlantic Equities Джеймс Кордуелл.
Сервіс мікроблогів Twitter закінчив I квартал 2014 р. з чистим збитком у розмірі $132 млн, що майже в п’ять разів більше збитку в $27 млн ​​за аналогічний період минулого року. При цьому квартальна виручка соцмережі зросла на 119% і становить $250,5 млн. Місячна аудиторія активних користувачів сервісу досягла 255 млн осіб, що на 5,8% вище показників попереднього кварталу. За звітний період мобільна аудиторія додатку Twitter зросла на 31% і становить 198 млн передплатників. Незважаючи на зростання користувацької бази і зростання виручки, інвесторів підсумки мікроблогінгової платформи не обрадували. Котирування впали на 10% після закриття торгів до позначки нижче рівня листопадового IPO компанії – $38,80 за акцію.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас