МВФ трохи опустив гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ трохи опустив гривню

Валюта
10733
Вчора гривня знову трохи подешевшала після двох з половиною тижнів стабілізації курсу – торги на міжбанку відкрилися котируваннями 11,5-11,9 грн/$, закрилися на значеннях 11,9-12,0. Середній в Україні курс готівкового долара в обмінниках вчора не перевищив 11,95 грн у продажу і 11,38 в покупці, але сьогодні він напевно стане продаватися вище за 12 грн.
Експерти стверджують, що про різке падіння гривні в найближчі два-три тижні говорити не доводиться, але як зміниться курс, їх думки розділилися. Так, заступник голови правління банку «Фінанси і кредит» Ігор Львов вважає, що зараз встановилася рівновага між попитом і пропозицією, але можливі коливання вгору-вниз (15-20 коп.). «Заява МВФ, що Україна днями отримає перший транш кредиту, додатково стабілізувала курс гривні в середньостроковій перспективі, але саме прогнози фахівців Фонду, що наша валюта може просісти і до 13 грн, стимулювали банки запастися доларом про запас, через що попит і виріс, – говорить Львов. – Уже влітку, коли реально надійдуть 1-2 транши від МВФ ($5,2 млрд у сумі), гривня поступово зміцниться до 10-10,5 грн/$».
А ось президент Украналітцентра Олександр Охріменко вважає, що одних грошей МВФ мало для такого зміцнення, потрібні ще й іноземні інвестиції, а їх поки не видно. «На жаль, інвестори поки що мляво відреагували на рішення МВФ надати Україні позику, очевидно, вони як і раніше побоюються нестабільної політичної ситуації і не поспішають розвивати у нас бізнес-проекти, – говорить Охріменко. – Тому в травні курс буде коливатися від 11,8 до 12,5 грн/$ залежно від попиту та пропозиції».
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас