Суднобудівний завод Жеваго в Криму зупинився через відсутність замовлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суднобудівний завод Жеваго в Криму зупинився через відсутність замовлень

Фондовий ринок
1680
Суднобудівний завод “Залив”, що знаходиться в Автономній Республіці Крим, поки що не працює через відсутність замовлень і зірваний контракт. Про це повідомили на підприємстві.
“У нас досить складна виробнича ситуація. Вона виникла ще в червні минулого року. Завод практично без замовлень і частково простоює. У нас немає суднобудівних замовлень, тому ми працюємо в режимі жорсткої економії, що спричинило скорочення працівників, введення на підприємстві скороченого робочого тижня, а також відправлення людей у простій з оплатою 2/3 робочого часу”, – зазначили на “Заливі”.
Як повідомили на підприємстві, в кращі часи на заводі працювало понад 2 тис. осіб. Зараз більшість працівників перебувають у вимушених відпустках.
“Суднобудівних контрактів у нас немає. Оскільки основна виробнича діяльність у нас спрямована на суднобудування, то зараз ми за основною своєю діяльності простоюємо. У нас є поточні замовлення з судноремонту, які ми виконуємо. З березня 2014 року кількість людей, відправлених у вимушений простій збільшилася. Основна маса людей зараз сидить вдома – в основному це служби невиробничого характеру”, – повідомили на заводі.
На підприємстві також сумніваються, що найближчим часом ситуація налагодиться.
“Ми 100% експортно-орієнтоване підприємство і зрозуміло, що наші іноземні замовники, побачивши безлад в країні, вирішили почекати. Ми повинні були наприкінці минулого року підписати великий контракт, але через нестабільну політичну ситуацію в країні він не був підписаний”, – розповіли на підприємстві.
За даними ЗМІ, Суднобудівний завод “Залив” підконтрольний бізнесменові Костянтину Жеваго.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, Севастопольський морський завод П.Порошенка в Криму скаржиться на затримки поставок з України.
Також нагадаємо, що, за словами депутата Держдуми РФ Іллі Понамарьова, Росія не відмовлятиметься від ідеї націоналізації майна українських бізнесменів на території Криму.
Нещодавно Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Верховної Ради України щодо запровадження посади та призначення окремого Віце-прем’єр-міністра з питань Криму.
Серед найбільш вірогідних претендентів на цю посаду називають екс-керівника Агентства регіонального розвитку Автономної Республіки Крим Олексія Стародубова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас